ingyen
webstatisztika
Szállítási információk | Kamagra Árak
Get Adobe Flash player

Szállítási információk

Megrendelés, vásárlás útmutató.

Fizetési variációk, termék átadása-átvétele

Megrendelés, vásárlás útmutató.A megrendelését a következő úton lehetséges kifizetni amellett átvenni:

előre utalással egy adott bankszámlaszámra: eszerint a legolcsóbb, mert a hazaszállítási, csomagolás, továbbá más anyagi terheket cégünk állja.

Postai utánvétellel a küldemény kézhez vételekor a a postának, illetve a postásnak leróni az utánvétel díját, annak függvényében, hogy a szállítótól kapja kézhez a terméket, illetve a postán. Az utánvétel díjának kiegyenlítésekor kapja kézhez az igényelt termékeket.

előreutalással történő vásárlás azonfelül birtokba vétel: az előre való utalás abból a szempontból lehet pozitívabb, hogy ilyenkor a postaköltséget cégünk fizeti, ekképp jóval jutányosabban megkaphatja az árucikket. Ahogy megérkezett a fizetség cégünkhöz, abban az esetben aznap feladjuk az árucikket, eszerint 2-3 nap alatt elvégezhető a folyamat, és olcsóbb is.

előreutalásnál kérjük írjon a Kapcsolat menüponton át egy üzenetet és akkor mi egyből megírjuk azokat az adatokat e-mailben az Ön számára, amire utalni szükségeltetik a pénzt. Az utalás közleményének rubrikáiba adja meg pontosan azt a nevet, irányítószámot, mint amit a rendelésben is megadott nekünk, ekképp könnyebben beazonosíthatjuk. A termék elnevezését kérjük, semmilyen esetben se jelölje meg az utalás közleményének rubrikáiban, csak csupán a saját nevét és irányítószámát tüntesse fel, amit a rendelés alkalmával írt!

Ahogy beérkezett az utalás (ez rendszerint néhány óra, vagy legfeljebb 1 nap), arról telefonos rövid üzenetben tájékoztatnak bennünket, és így aznap már postázzuk is az árucikket ajánlva, utánvétel nélküli levélként, amely 1, illetve legfeljebb 2 nap leforgása alatt biztos eljut Önhöz, természetesen titoktartó csomagban.

Postán történő vagy futárral kiszállított utánvéttel való kifizetés valamint birtokba vétel: Az utánvéttel történő kifizetési mód a legközismertebb azonkívül a leggyakrabban választott. A postás a megrendelt címre viszi a csomagot amellett az utánvétel összegének kifizetésekor odaadja azt az Ön kezébe. Általánosságban mondható, hogy 20 000 forint alattig egy-két dobozos igénylés esetében elsőbbségi felárral elküldött csomagok összes kiszállítási, továbbá egyéb összege csak 1500 forint. Eme ár felett, azonfelül a küldemény tömegének megnövekedése végett, akár 1800-2100-2700 Ft is lehet a plusz fuvar költség. Az igényléskor ezt a fuvar díjat hozzászámítja a számlázó rendszerünk a termék árán felül, eszerint tudhatja Ön is, hogy egyértelműen mennyi lesz majd a postaköltsége, így az árucikkel együtt kereken milyen összeget fizet majd.

A postai utánvét, vagy postai utánvétel szókapcsolat azt jelenti pontosan, hogy az eladó feltüntet a csomagon egy utánvéti összeget, amit szeretne, hogy a vásárló az átvétel esetén megfizessen. Az utánvételi összeg jelen esetben a termék fogyasztási árából, a postaköltségből, valamint a csomagolás árából tevődik össze. Értelemszerűen ez az utánvéti összeg a megrendelt terméket extra költségekkel növeli, melyet a megrendelőnek kell megfizetnie. A postai utánvéttel történő kifizetés esetén a szállítónak kell odaadni a dobozon látható utánvételi árat, és így a küldeményt megkapja. Ha nem talál senkit a címen, otthagy egy értesítőt. A másik alternatíva a postahivatalban maradó utánvételes küldemény, aminél a postahivatalban marad a csomag, nem kerül kikézbesítésre amellett mivel Önnek nem szükséges a saját címét közölnie a rendeléskor, így nem fogják értesíteni a postától, hogy küldeménye érkezett, így Önnek szükségeltetik bemennie a postára valamint megfizetni az utánvétel díját. A postán maradó küldemény szervezése azért nem ilyen áttekinthető, amennyiben ekképp igényli kérni az igénylését, okvetlenül tanulmányozza ezt, mert ha már többszöri alkalommal vásárolt ekképp, akkor is megváltoztak a kézbesítési szabályai, amit itt olvashat el részletesebben.

Szállítás postahivatalban maradó csomagként

Kérjük, mindenféleképpen olvassa végig e postahivatalban maradó tájékoztató információt, mert még ha Ön eddig is gyakran is rendelt postán maradó terméket és minden rendben volt, azonban nemrég nagyban megváltoztak a postahivatalban maradó küldemények eljárásrendjére meghozott előírások!

Ez általánosságban a legzűrösebb átvételi mód a benyomásaink alapján, nagyszámú okból is.

A kisebb posták, illetve a plázákban, vagyis üzlet központokban található postahivatalok nem fogadnak postahivatalban maradó csomagokat, ekképp azt visszaküldik a faladójához. Javasoljuk, hogy az adott város, illetve település központi postájára (főpostájára) kérjék a rendelt küldeményt, feltéve, hogy kivitelezhető, és máris kevesebb bonyodalom lesz az átvételnél. A postakeresűben olyan kicsi posták, illetve plázák- üzletközpontjainak postahivatalai is olvashatóak, ahol nem fogadnak postán maradó küldeményeket, emiatt kérjük ne ezeket, hanem inkább a nagyobb (fő)postahivatalokat részesítse előnyben!

Temérdek ember nincs tisztában vele, hogy a postahivatalban maradó küldemények esetén egyáltalán nem kapnak értesítést a postástól. Nem is tudnák hova postázzák az értesítőt, mert az Ön saját elérhetőségét nem is írta meg az igényléskor, hanem mindössze a postahivatal elérhetőségét, amit a postakeresűben választott. Ezt súlyosbítja még, hogy sok esetben azt válaszolják a postára befáradó illetőnek, hogy nem is küldték el, vagy nincs meg. Az ilyen esetekben kérjük, fogalmazzon meg cégünknek a Kapcsolat menüpont segítségével egy levelet, ahol mi elektronikus levélben küldjük Önnek a rendelés alkalmával felvitt küldeményt azonosító számot. Ezzel már bizonyára ki fogják adni Önnek az ajánlott levelét, amibe az árucikket tettük.

A postán maradó csomagok megérkeznek a főpostára (1-es számú posta), és amennyiben Ön nem oda kérte postán maradóként, akkor átszállítják a megadott elérhetőségű postára az Ön megrendelt küldeményét. Amennyiben az 1-es számú postára kérte, abban az esetben ott marad a főpostán.

Leglényegesebb teendők: A postahivatalban maradó küldeményeknél egyáltalán nem hagynak Önnek értesítést, ezért Önnek kell a rendeléstől számítva egy-két napon belül besétálnia a megadott című vagy számú postahivatalba a szóban forgó városban vagy településen. Hogyha 7 munkanapon belül nem fárad be a postára, akkor a csomagot visszaküldik a feladóhoz, azaz hozzánk. Amennyiben a postán azt mondják, hogy nem jött ilyen csomag, vagy nincs meg, akkor meg kell adni a küldeményt azonosító RAG számot, és azután teljes bizonyossággal megoldódik a gond! Eme számot a Kapcsolat menüpontra kattintva egy levélben kérje tőlünk, és akkor mi továbbítjuk Önnek a lehető legrövidebb idő alatt.

Legjelentősebb zavar a postahivatalban maradó csomagoknál hogy a beérkezett küldeményt (levél formájában) nem mindenkor képesek megtalálni nyomban a postán, csak egy bizonyos küldeményeket azonosító RAG számmal, amelynél az összes postázott csomag útvonala azonosítható. Az úgynevezett RAG szám adatai alapján már nagy valószínűséggel ki fogják tudni keresni a szóban forgó postán az utánvételes ajánlva feladott csomagját, és kiadják Önnek a szerintük „még be sem érkezett” csomagot.Többször a postán a kevéske ösztönzés továbbá a alacsony fizetések folytán, ha nincs pont elöl a kért csomag, akkor szívesebben azt mondják Önnek, hogy nem jött meg, vagy nem találják. Ez okból lényeges a küldeményeket azonosító RAG szám, ami egyben egy csomag nyomon követési szám. Eme számot a KAPCSOLAT menüponton keresztül egy levélben kérje el tőlünk.

Az igénylés utáni napon a csomagja minden esetben kiküldésre kerül délután 4 óráig lefolytatott megrendeléseknél. A 16 óra utáni igényléseket, hogyha még van rá kapacitásunk, akkor szokásunk kiszolgálni, azonban ha nem áll módunkban, akkor következő nap adjuk fel őket. A postázott minden létezCsomag egyedi RAG számot kap, ennek hála könnyű rátalálni a posta számítógépe segítségével.

A postahivatalban maradó megrendelés utáni napon, megírjuk Önnek ezt a nyomkövetési számot, de ennek hiányában is befáradhat a postára és elkérheti a küldeményét, feltéve, hogy normális hivatalnokok vannak, akkor megkeresik Önnek 1 perc alatt és így megkapja.

Amennyiben valamilyen okból mégsem küldenénk ezt a bizonyos küldeményazonosító RAG számot levélben, akkor legyen szíves, vegye fel velünk a kontaktust, ha befáradt a postára és ott azt közölték Önnel, hogy nem érkezett meg a küldemény, illetve nem találják. A KAPCSOLAT menüpontban küldjön el számunkra egy levelet!

Azért olyan lényegbevágó, hogy igazi e-mail címet továbbá telefonszámot adjon meg, hogy a kapcsolatfelvétel sikeres legyen. Netalántán ilyen postázási nehézségnél fel tudjuk Önt hívni, amennyiben nem tud reagálni a levelünkre.

Hazaszállítás szokásos postai utánvétellel, megadott címre való házhozszállítással

A szokásosnak azonfelül leggyakoribbnak nevezhető postahivatali utánvételes küldemény lakáshoz történő kivitele alkalmával a futár kis értéknél (100 000 forintig) kikézbesíti a küldeményt a lakásra, és ott a birtokba vételkor kiegyenlítheti a postai hazaszállítás díját a vevő oly módon, hogy a helyszínen a szállítónak kifizeti az utánvételi árat. Az utánvét összege az igényelt árucikk(ek) árából, a posta- utánvételi, amellett becsomagolási díjakból jön össze. A rendelésekoramúgy mindig szerepeltetjük a házhozszállítási árat is tételesen, eszerint megnézheti, hogy a rendelt terméken túl mennyibe kerül a hazaszállítás.

Lakáscímre történő kiküldéskor utánvét alkalmával, ha nem talál senkit a megadott címen a postás/futár, vagy nagyobb értékű az utánvét ára, abban az esetben többnyire hagy egy üzenetet a postaládában Önnek.

Sajnálatosan azt szükséges az eddig tapasztaltak szerint megállapítanunk, hogy a hazaszállítási gyakorlat nem mindenkor ideális, sok esetben értesítőt sem hagynak a postások/szállítók nem tudni milyen okból kifolyólag, és ilyen esetekben küldeményünket visszaküldik nekünk, mert Ön nem is tudhat a küldemény megérkezéséről, miután nem kapott róla értesítőt, hogy ott járt vele a postás vagy a szállító. A kiút az, hogy a megrendelést követően két nappal maximum, amennyiben nem viszik ki a megadott lakáshoz a csomagot, akkor írnia kell nekünk egy levelet a Kapcsolat menüpontra kattintva. Ezután a küldeményazonosító RAG számot megírjuk Önnek és ezzel biztos rátalálnak a postahivatalban.

Probléma, vagy két napnál régebbi igénylés esetében, hogyha nem vehette át a küldeményünket, abban az esetben kérem, vegye fel velünk a összeköttetést úgy, hogy eljuttat hozzánk egy levelet a nehézségeiről a Kapcsolat menüpontban!

Kézbesítés előreutalásnálKézbesítés előreutalásnál

Amennyiben Ön előre utalta részünkre küldemény árát, abban az esetben az átutalás megérkezését követően, aminél rövid szöveges üzenetben értesítenek minket, még nyomban aznap kézbesítjük a küldeményt. Az árucikket szokásos külső hatásoktól védett fóliás nem átlátszó valamint nem kitapogatható zacskóba zárjuk, a tartalmát nem írjuk rá. A diszkrét küldeményünk ajánlott levélként kerül feladásra utánvét nélkül.

Hogyha tán el kellett mennie otthonról ekképp a postás/futár nem tudta odaadni, akkor a helyszínen hagy egy értesítést a postaládában Önnek. Ezzel kívánatos befáradnia a postára azonfelül birtokba vennie az ingyen kiadott diszkrét csomagolású ajánlott levelét.

Amennyiben nem kapott értesítést valamint már két-három napja megrendelte az árut, abban az esetben könnyen lehet, hogy a postás/szállító nem hagyott a helyszínen értesítőt az Ön számára, ámde a postahivatalban benn lesz a küldemény. Feltéve, hogy még így sem fedezik fel, juttasson el nekünk a KAPCSOLAT menüpontra kattintva egy értesítést és segítünk Önnek! Az utaláshoz szükséges fizetési ismertetőnket ezen oldal legfelső részén nézheti meg a Fizetési módnál.

Házhozszállítás tempója, időtartama, extra sürgősségi szolgáltatás

A szállítás idejének csökkentése, valamint a tisztelt megrendelő minél jobb ellátása kereskedésünk lényegbevágó szabálya! viszont az olcsó kiszállítási költségeket előtérbe helyezve a magyar posta árkalkulációja továbbá gyorsasága az irányadó, vagy a szállítmányozási szakszolgálat (futárszolgálat).

A délután 4 óráig bejelentett rendeléseknél még azon a napon lezajlik a dropship, vagyis a küldemények kézbesítése. Így az aznapi postára való feladásnál a postahivatal 24-48 óra leforgása alatt garantálja a küldemények átadását a teljes Magyarország területén belül. Ez az időintervallum ténylegesen is is tartható. A szállítmányozási szakszolgálatok (futárszolgálatok) 24 órás elintézést garantálnak.

Az összes küldeményt alapvetően normál elsőbbségi plusz lehetőséggel vesszük igénybe, aminek plusz díja nem éri el a 90 Ft-ot se.

Az igénylő igénybe vehet postai külön sürgősségi lehetőséget is (EMS), amely biztosítja, hogy a még aznap leadott rendeléseket másnap a kiszállító vállalat 5600 forint költség fejében a nagyobb városok településeire reggel 9-re a kisebb települések esetén maximum déli 12-ig kézbesíti.

A postahivatal normál sürgősségi lehetősége nem garantálja bizonyosan a következő napi kézbesítést, eszerint feltéve, hogy valakinek okvetlenül kellenek másnap a termékeink, abban az esetben igényelhet kivételes sürgősségi szolgáltatást úgynevezett EMS szolgáltatást, mely esetében a posta szavatolja a másnap délelőtti kézbe adást.

Postázás díja, utánvételes fizetnivaló, csomagolási árak a rendelésnél

A postai utánvételes fizetés egy borsosabb árú lehetőség, mivel az áru költségén túl a postai kiszállítás díját is az igénylőnek muszáj lerónia, nem úgy, mint az előre való utalásnál, mert akkor vállalatunk felvállalja teljes egészében a házhozszállítási valamint az egyéb hozzá járuló kiadásokat.

A szállítási, becsomagolási, illetve utánvételi díj összege átlagosan nem túl nagy értékű árucikkek esetében legfeljebb 1500 forint.

A nagyobb értékű, így némileg nehezebb csomagok esetében 1800-2200-2700 Ft is lehet, ámde igényléskor a kiküldési költséget leírjuk külön a termék eladási árán felül, ekképp részletesen tisztában lesz azzal, hogy mennyibe kerül a teljes rendelése összeadva.

Az aktuális posta, utánvétes, csomagolási teljes díjat, ami még rámegy a termék árára, azt a rendeléskor a rendszer kiírja Önnek.

A lehető legolcsóbb továbbá legoptimálisabb kézbesítési lehetőséget kínáljuk fel Önnek a legmagasabb titoktartás mellett.

gondok továbbá teendők az átvétellel, szállítással kapcsolatban

Persze a kiszállítást azonfelül a kiküldést is csak emberek végzik el, eszerint olykor hibát követhetnek el. Ezzel nincs is gond, hisz valamennyi eshetőségre létezik problémaelhárítás az esetleges kényelmetlen problematikák kivédésére.

Nem azt a fajta vagy darabszámú terméket találta a dobozban, mint amit kért az igényléskor

Miután világhálón működő gyógyszertárunknak minden nap több száz rendelése van, ezért néha előfordulhat, hogy valamely figyelmetlenség következményeképpen akaratlanul nem annyi mennyiségű vagy nem pont azt a terméket csomagoljuk be. Ennek persze eléggé kicsi a valószínűsége, viszont, hogyha ez megtörtént Önnel, abban az esetben sincs probléma, mivel nincs egyéb tennivalója, mint a weblap alján levő üzenetküldő panelen küldeni nekünk egy reklamáló üzenetet, melyet egyből kivizsgálunk még aznap, valamint ha így volt, akkor korrigáljuk a tévedésünket természetesen díjtalan.

Az árut összetörve vagy szétszakadva kapta meg a csomagból elővéve

Sajnos a házhozszállítás folyamán a nem jól kezelt azonfelül kiszállított csomagok bizony kárt szenvedhetnek. Ezekre a megsérült küldeményekre a posta szavatol garanciát, gyógyszerkereskedésünk nem tud kártalanítást adni az egyéb kiszállító cégek által keletkezett károkért.

Az efféle gond átlagban pusztán eléggé kevés alkalommal jött elő, pedig a vevők szóltak, hogy a buborékfóliás levél el van szakítva, de attól még egyáltalán nem lett baja a gyógyszernek, eszerint nem óhajtottak a feltehető kisebb baleseteken panaszkodni.

Nem kapta kézbe a küldeményt időben

Cégünk megfelelően figyel a gyors, aznapi dropshipre (kiszállításra), ekképp naponta elküldjük a du. 4-ig leadott megrendeléseket. Ezeknek 1 vagy legfeljebb 2 nap leforgása alatt meg kell érkeznie a teljes hazánkon belül akármerre. Amennyiben két napon belül nem jutott hozzá a csomagjához, abban az esetben mindenféleképpen jelezze ezt nekünk úgy, hogy a Kapcsolat menüpontra kattintva egy levelet ír a gondjáról, amiben jelölje meg, hogy milyen adatokkal és milyen féle terméket rendelt meg, amely még nem jött meg.

Nem kapta kézbe a küldeményt időbenAnnak, hogy miért nem kapta meg a küldeményét, véleményünk szerint az alábbi okai lehetnek:

• Nem kapott üzenetet, ez okból nem ment be átvenni a postára, azonfelül hozzánk visszaküldték a küldeményt. Ez többnyire a postahivatalban maradó küldemények esetében következhet be, vagy olyankor, hogyha az adott helyen az utánvételes küldeményeket intézCsomagkihordó postás/szállító és a szokásos postás teljesen más. Ilyeténképp feleslegesen tesz panaszt a már tán jól ismert postásánál, hisz nem is ő kapja meg az utánvételi küldemények hazaszállítási munkáját. Még megszokott lakáscímre történő házhozszállításnál is lehetséges többször, hogy nem hagynak üzenetet, ekképp Ön nem értesül a küldeményünkről és így pár nap elteltével visszaküldik a feladóhoz.

Azt javasoljuk, hogy mindenképpen írjon számunkra, ha a rendeléstől számított maximum 48 órán belül nem kapta meg az ajánlva feladott utánvétes küldeményünket, és mi adunk egy nyomkövetési számot (úgynevezett RAG számot), amire kiadják Önnek egyéb papír nélkül is a csomagot. Eszerint 48 óránál később semmilyen esetre se várjon, hanem írjon számunkra a Kapcsolat menüpontban egy pár soros levelet!

• A csomag a postán elveszett. Ilyenkor Önnek szintúgy tudatnia szükségeltetik velünk, hogy a csomagot nem kapta kézbe. Mi utánajárunk, és feltéve, hogy eltűnt a csomag, úgy ennek az értékét a postahivatal cégünknek megtéríti, de már aznap, amikor ezt megtudtuk azonkívül beigazolódott, hogy elveszett, abban az esetben mi egyből elküldjük az Ön számára újból a megrendelt árucikket és így az azt követő napra feltehetően oda is érkezik.

Erre egyébiránt csak egyszer volt eleddig precedens. Az a leglényegesebb, hogyha nem kapta meg a küldeményt, akkor mindenféleképpen írjon nekünk, mert arról meg lehet győződve, hogy kiküldjük aznap adu. 4 óráig lebonyolított megrendeléseket!

• Nem lett elküldve a küldemény.

Netes gyógyszertárunknak mindenkor van raktáron akármely mennyiségű árukészlete, ezért idestova biztos, hogy nem történhet meg, hogy kifogyunk a termékekből, valamint nem tudjuk kiküldeni a megrendelt árukat. Tán megeshet az, hogy a megrendelés leadása után valamely levelezési rendszer nem továbbítja a rendelést számunkra. Erre még nem volt egyáltalán precedens.

 

Küldeményeket nyomon követő vagy küldeményazonosító szám, ún. RAG szám megírása Önnek e-mailben, hogyha elveszett a csomag

Amennyiben azt a felvilágosítást kapja a postástól, illetve a postahivataltól, hogy semmiféle csomagja nem érkezett Önnek, abban az esetben jóformán bizonyos lehet abban, hogy a postahivatalban elhányódott a csomag. Ekkor egy ún. küldeményazonosító RAG számot kérnek a megrendelőtől, mert minden küldeménynek van egy egyedi azonosítószáma, ami alapján már megtalálják az Ön küldeményét a postán a számítógépes adatbázisukba beütve. A csomagokat nyomon követő RAG szám megmutatását, vagy közlését mindig a postahivatalban ajánlott lefolytatni, és nem a postásnak mondani, hogy keressen utána.

Ez a küldemény nyomkövetési szám általában két betűvel kezdődik és 14 szám követi. A két betű, amikkel kezdődik, az az „RL” valamint utána 14 db szám.

A küldeményét 16 óráig kitöltött rendelésnél még azon a napon feladjuk, és egy vagy két nap alatt már kezébe is kapja. Hogyha maximum két nap leteltével nem érkezett meg, akkor mindenféleképpen küldjön számunkra a Kapcsolat menüpontra kattintva egy pár soros levelet a problémájával – adatainak feltüntetésével, és akkor mi egyből választ küldünk továbbá megírjuk az Ön számára ezt a küldeményazonosító RAG számot. E RAG számmal ha bemegy a postahivatalba, ahol ezzel már a számítógépbe beütve pontosan tudni fogják, melyik csomagról érdeklődik, azonfelül előkeresik az Ön számára.

Tapintat, csomag látványa- külleme

Kereskedésünk alapvető követelménye a tapintat! A rendelése semmilyen esetben sem fog kiderülni harmadik fél felé, azt más személynek nem kézbesítjük. Számos megrendelőnek jelentős zavartokoz, hogy milyen címre is rendeljék a küldeményt, nehogy akárki is meglássa. Még a szüleinél vagy más közös háztartásban, lakásban él valakivel és emiatt nem akar kínos kíváncsiskodást, eszerint bukkan fel a kérdés, hogy hova szállíttassa a küldeményt?

A válasz nagyon egyszerű azonfelül persze a legdiszkrétebb. Egy nagyobb postára postán maradó küldeményként. Amiatt is olyan hasznos ez a megoldás, mert Önnek még a saját lakcímét sem szükségeltetik számunkra átadnia, hanem csak a postahivatalnak a számát illetve a címét (bármely nagyobb település vagy város főpostája az 1. számú posta), melyet a postakeresűnkből tud majd kiválasztani. Azért ez nem ennyire áttekinthető, jó egynéhány útmutatóból továbbá tennivaló előfordul a postahivatalban maradó küldeményeknél. Hogyha postán maradó csomagot tervez kérni, azaz, hogy a postán benn maradjon a küldeménye és ne szállítsák házhoz, akkora következőket mindenféleképpen olvassa át alaposan: szállítás postahivatalban maradó csomagként!

A tasak illetve a levél látványa

A kiküldött csomagok külleme azonkívül látványa végtelenül szerény, semmi sem jelzi a tartalmát. A feladója egy magánszemély lesz a kényelmetlen kíváncsiskodás kivédése okán. A csomagot a gyakorlatban mint levelet adjuk postára, mert ekképp olcsóbb a csomagénál. A levél egy buborékfóliás boríték, amit még kitapintani se lehet, és eszerint nem szokott megsérülni sem a levél tartalma, nálunk a medicinák.

A alacsonyabb értékű vagy súlyú- illetve térfogatú igényléseket eszerint egy béléssel rendelkező levélben adjuk postára, aminek látványa a következő képen figyelhető meg:

A komolyabb árú, illetve nehezebb, nagyobb méretű igényléseket kartondobozban adjuk postára.

Amikor telefonálunk Önnek a megrendeléskor adott számon

A rendelésben jelzett telefonszámon csupáncsak teljesítési, kiküldési gondok alkalmával telefonálunk Önnek a végső esetben, feltéve, hogy leveleinkre nem felel semmit. Az igénylés tudomásul vétele miatt semmiképpen se zaklatjuk telefonon, hanem csupán egy értesítő levelet írunk az Ön számára.

Még akkor telefonálnánk Önnek, hogyha sürgős hazaszállítást kíván másnapra. Ha talán a közölt rendelési információkból hiányzik valami, úgy nem tudjuk teljesíteni a megrendelést. A telefonhívásnál mindig a megrendelést kitöltő egyént hívjuk a telefonhoz, vagyis meggyőződünk arról, hogy kivel beszélünk, továbbá hogyha a felesége vagy valamelyik barátja vagy rokona veszi fel a telefonját (mobilját), abban az esetben ne féljen csupáncsak egy eltévedt hívás voltunk rejtett számon, akit nem lehet visszahívni, vagy visszakeresni. Ezzel Önnek nem lesz bosszúsága! Ekképp a tapintat teljes.

 

Jótállás

Gyógyszerértékesítő vállalatunk a Nemzetközi Gyógyszer Szövetség valamennyi jogosultságával bír, azonfelül valamennyi portékájára pénz visszaadási vagy csere garanciát garantál kedves megrendelőinek!

Világhálón működő patikánkban nem fordulhat elő semmilyen körülmények között sem, hogy a nem legális gyógyszerforgalmazókhoz hasonló módon lemásolt készítményeket küldjünk ki az Ön számára. Cégünk jó hírneve, legális működési jogosultsága, internetes gyógyszertári azonkívül gyógyszer forgalmazási jogosultsága miatt sem engedhetné meg magának, hogy leutánzott árucikkeket adjon el, mert olyankor bevonnák a gyógyszerkereskedés minden tanúsítványát. Elvennék státuszát, pedig mi Magyarországon kívül még 31 gyógyszervállalattal, 895 szokásos patikával állunk szerződésben. Emellett még 18 országban működnekjól prosperáló világhálón működő gyógyszerkereskedéseink.

Most tudatjuk Önnel azt a három legkomolyabb szövetséget és testületet, amelyek a gyógyszerkereskedések, azonkívül online patikák üzemeltetését, szolgáltatásait, amellett a megrendelt, illetve kiadott szereket megvizsgálják és figyelemmel követik, nem megfelelő minőségi szint esetében megszüntetik a gyógyszertár működését, amellett megvonják a működéshez szükséges jogosultságait.

A Kapcsolat menüpontra kattintva megjelennek Önnek a számítógép képernyőjén vállalatunk amellett a világhálón működő gyógyszerkereskedésünk nevére kiállított legnagyobb szintű internacionális gyógyszer ellenőrzési szervezetek érvényes hozzájárulásai. Az engedélyek képekben találni fog a domain nevünkre utaló sorozatos vízjeleket, melyet azért kellett elhelyeznünk rajtuk, hogy a nem legálisan munkálkodó, hamis gyógyszerkészítményeket forgalmazó online boltok ne legyenek képesek másolni e legitim tanúsítványok iratait és átírni a sajátjukra.

• FDA /Food and Drug Administration/ engedély,

• CIPA /Canadian International Pharmacy Association/ engedély,

• VIPPS /Verified Internet Pharmacy Practice Sites/ engedély a KAPCSOLAT menüpontra kattintva megtekinthetőek minden hivatalos adatunkkal egyetemben.

Ezek a legitim igazolások meglétével már letisztulhat Ön előtt a kép, hogy cégünk egy hivatalosan működő világhálón működő gyógyszerkereskedés, és nem csupán a pár tucatnyi engedély nélküli nem valódi gyógyszerértékesítő website-ok valamelyike, amikre a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) is ráirányítja a figyelmet.

Cégünk ezen felül csere jótállást, végső esetben pénz visszaadási biztosítékot is vállal minden portékájára, az alább felsorolt jótállási körülmények mellett, amennyiben:

• Ön felnőtt korú.

• Ön nem alkalmazott kábítószert, tudatmódosító készítményt használat alatt és előtte.

• Ön teljesítette a szerre vonatkozó tudnivalókat 100%-ig.

• Ön nem fogyasztott koffein, taurin, és/vagy alkohol alapanyagú ételt, italt, illetve egyéb más terméket a készítmény használata alatt és előtte.

• Ön nem szenved vese, szív, máj, tüdőbetegségben valamint nem használ erre patikaszereket.

• Ön nem szed nitrátot tartalmazó, illetve egyéb más értágító, erős vérnyomás csökkentő, illetve vízhajtó medicinákat.

• Ön nem pánikbeteg, nincs lelki, mentális problémája, azonkívül nem alkalmaz antidepresszánsokat.

• Önnek saját hibáján kívül nem volt eredményes ez a termék.

• Ön rábólint arra, hogy IP címét és adatait az adatbázisunkban eltároljuk.

Ha megfelelt ezen pontok elvárásainak, azonfelül a gyógyszer önhibáján kívüli okokból nem volt eredményes Önnek, visszafizetjük a pirula értékét, illetve elcseréljük egy eltérő hatóanyagú termékre elsőként.

Pénz visszatérítési illetve csere biztosíték teljesítésének gyakorlata

Ha beteljesedett, hogy Ön minden követelményt betartott és még úgy sem volt eredményes a tablettánk, abban az esetben kiválaszthatja, hogy a pénzét kívánja visszakapni, vagy esetleg kicseréljük a tablettáit egy egyéb hatóanyagú termékre. Alapesetben felkínálunk az Ön számára egy különböző alapanyagú cseregyógyszert, melyet teljesen grátisz szállítunk az Ön számára. Elsöprő hányaddal az eltérő alapanyag már teljesen biztosan be szokott válni, mert megeshet olyan dolog meglehetősen ritkán, hogy egy hatóanyag valamiért nem használ valakinek. Ámde ha próbára tesz egy eltérő hatóanyagú orvosságot, abban az esetben meglepődik a hatékonyságtól, azonkívül máshogy áll cégünkhöz.

Amennyiben vissza szándékozza igényelni a pénzét

Akkor nincs más teendője, mint, hogy írjon számunkra a Kapcsolat menüpont használatával egy reklamáló levelet, és kap egy Claims Identification Number-t, értsd egy panaszbejelentő azonosító számot. Ezzel a panaszbejelentő számmal kérjük, adjon fel a gyógyszerkereskedésünknek egy kérvényt a postán arra a névre és címre, amiről a csomagja jött. Ebben a kérvényben javasoljuk, írja oda az Ön kedves nevét, személyi adatait, amellett a előforduló baját a tablettával kapcsolatban. Kérjük, írja meg ebben a kérvényben, hogy miféle kihatást valamint mellékhatást érzett a medicina alkalmazásakor, és valamennyi, a hatással kapcsolatos tettét. Például fogyasztott-e kávét, illetve szeszt az alkalmazása előtt illetőleg alatt, és használt-e együtt vele másmilyen gyógyszereket, továbbá hogy hány éves. Ha postázta ezt a papír alapú írásos levelet a szállításkor kapott névre valamint postafiók címére, abban az esetben arra szeretnénk kérni, juttasson el számunkra még egyszer a Kapcsolat menüpont segítségével egy levelet, amire egy napon belül válaszolunk.

Amennyiben megjött gyógyszerkereskedésünkhöz a levele és azt nyilvántartásba vettük (4-10 nap), akkor kontrolláljuk az esetet, azonfelül feltéve, hogy Ön a használati utasítás alapján járt el és minden alapvető rendelkezésünket komolyan vette, akkor jogosult a jótállásra, ezért visszaadjuk Önnek a kiadását! Nagyon kérjük, ebben az esetben ne felejtse el a kézírással készült levelében jelezni az utaláshoz nélkülözhetetlen személyes adatokat. Csakis kézírásos levelet hagyunk jóvá, minthogy azt le kell fénymásolnunk amellett be kell küldenünk a központunkba az adminisztrációhoz. Ha bármelyik adatát nem küldi el, ami szükséges a pénz visszafizetési jótállás teljesítéséhez, abban az esetben az utalást nem áll módunkban teljesíteni. elsőnek, kérjük, legyen szíves, küldje vissza nekünk a rendelt gyógyszert, ami hatástalan volt, és mi kivizsgáljuk, hogy gyógyszerkereskedésünktől van-e. Postázás előtt mindig egy jól elrejtett jelet teszünk a készítmény levelére, dobozára, eszerint rájövünk, hogyha nem cégünktől ered a visszaadott gyógyszerkészítmény. A pénz visszafizetési garanciát mindössze akkor fogjuk érvényesíteni, feltéve, hogy a termék leveléből (bliszter) csupán konkrétan maximum egy szem hiányzik, vagy zselé esetén egy tasak. Amennyiben egynél több darab hiányzik, abban az esetben nem tudjuk egyik féle garanciát sem garantálni az Ön számára még aktív panaszbejelentés esetén sem!

Amennyiben Ön a garanciáját meg szeretné kapni, akkor kérjük, a Kapcsolat menüpont segítségével juttasson el hozzánk egy levelet, jelezve benne a Claims Identification Number-t, nevezetesen a különleges panaszbejelentő azonosító számot, azonfelül tüntesse fel a bankszámlaszámát továbbá az átutaláshoz kellő minden adatát. Amennyiben ezen adatokat du. 4 óráig elküldi számunkra, akkor még azon a napon visszatérítjük az árat, ami 24 órán belül megjön a számlájára. Erről a dologról egy képernyőképet tárolunk, ha talán nem hinné el nekünk, hogy utaltunk az Ön számára. A megrendelés leadásával ezeket az előírásokat Ön nyugtázza.

Amennyiben ki akarjacserélni a készítményt

Feltéve, hogy az Ön számára valami oknál fogva nem volt eredményes a küldött medicina, vagy nem reagált megfelelően éppen arra a hatóanyagra, ellenben a pénzvisszafizetéssel nem jut előbbre, hanem inkább megpróbálkozna egy próbára tenne egy eltérő alapanyagú szert, akkor kérjük, küldjön nekünk egy panasztevő pár soros levelet a Kapcsolat menüpont használatával. Ilyenkor kapni fog egy Claims Identification Number-t, értsd egy egyedi reklamációs azonosítási számot.

Ezután írjon számunkra egy kézírásos offline kérelmet arra a névre és címre, mely a rendelt csomag átvételekor annak küldőjeként meg volt jelölve! Ebben a kérvényben kérjük, legyen szíves, adja meg az Ön kedves nevét, személyi adatait, hogy mely lakáscímre vagy postacímre adjuk fel pontosan a csere készítményt azonfelül azt is, hogy mire kívánja, ha kicserélnénk a gyógyszert! Általában felajánlunk az Ön számára a tudásunk szerint egy másik különböző hatóanyagú terméket, ami gyógyszerkereskedésünk szakértői szerint már bizonyosan hatásos lesz. Hogyha a két gyógyszer ára között különbség van, ez átutalással, egyeztetés után megoldható.

Aztán Önnek visszaigazoljuk a kérését, ami után nincs egyéb teendője, mint hogy elküldi postán ajánlva, a kézírásos papír alapú levelet (ami tartalmazza a személyes adatait, telefonszámát, a cserélendő árucikk nevét, a Claims Identification Number számával, úgymond a csak egy esetre vonatkozó panaszbejelentő azonosító számával egyetemben); valamint az igényelt csomagján szereplő Feladó nevére és postafiók címre (ez lenne gyógyszerkereskedésünk) a bontott azonkívül megmaradt terméket szíveskedjék visszaküldeni.

Amennyiben beérkezett cégünkhöz a visszaküldött készítmény, az Ön személyes adatai valamint a Claims Identification Number (reklamációs azonosító szám), abban az esetben azt feldolgozzuk továbbá néhány napon belül a levélben olvasható adatok szerint kiszállítjuk az Ön részére a csere gyógyszert. A kézzel írt papír alapú levél a célból lényegbevágó, mert cégünknek le kell másolnia a hozzánk küldött levelét továbbá el kell küldenünk a központba adminisztrációs munka.